Cursus Valpreventie

'Stap veilig de toekomst in'

Bent u de laatste tijd ook wat onzeker en bang om te vallen? Nu u wat ouder wordt raakt u wellicht wat meer uit balans en heeft u het gevoel van minder kracht. Samen met u kunnen wij zorgen voor bewustwording voor vallen, opstaan en balans.

Wilt u zich aanmelden voor de cursus eind van het jaar? Laat uw naam en mailadres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
De cursus Valpreventie 2024 start weer in het najaar, waarschijnlijk op de donderdag om 10 uur en duurt 12 weken. Nadat u het formulier heeft verzonden, zullen we contact met u opnemen wanneer de nieuwe startdatum bekend is.

Cursus Valpreventie

In de cursus worden diverse aspecten bijeengevoegd van de cursus Otago en de cursus In balans. Het Otago-programma is ontwikkeld in Nieuw-Zeeland en is een combinatie van kracht- en evenwichtsoefeningen, waarbij u zich aan het begin van de cursus kunt vasthouden, maar aan het eind van de cursus stevig op 1 been kan staan. U gaat bij deze cursus niet leren hoe u moet vallen, daarvoor kunt u bij de judo-club terecht. We gaan onder andere kijken of u op de grond kunt komen zitten, om daarna weer met beide benen op de grond te komen staan.    

Samenwerking met Jolanda Drewes

Jolanda stelt zichzelf even aan u voor: Ik ben Jolanda Drewes-Keuning en sinds 1986 fysiotherapeut. In 2014 heb ik de opleiding geriatrie-fysiotherapie afgerond en sindsdien vooral met de oudere mens aan het werk. Ik heb diverse scholingen valpreventie gevolgd. Graag help ik u verder. 

Data

De cursus Valpreventie zal waarschijnlijk opnieuw starten in het najaar van 2024. 

Kosten en vergoedingen

Voor de cursus vragen wij een eigen bijdrage.
De cursus wordt helaas niet in alle gevallen vergoed vanuit de zorgverzekeraar, u kunt dit navragen bij uw eigen zorgverzekering.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze cursus in het najaar van 2024, dan horen we het graag zo snel mogelijk. U kunt zich hieronder aanmelden. Er zijn 10 plekken beschikbaar en vol is vol. 

Bij aanmelding is deelname niet zeker. Het kan zijn dat u, na de metingen van Jolanda, uitkomt in een laag valrisico. Dan kunt u gewoon blijven sporten bij Flexifit en hoeft u niet deel te nemen aan de cursus. Ook kan het zijn dat u een hoog valrisico heeft. Jolanda zal dan een advies op maat voor u kunnen maken, indien gewenst.

De cursus Valpreventie 2024 start weer in het najaar, waarschijnlijk op de donderdag om 10 uur en duurt 12 weken. Nadat u het formulier heeft verzonden, zullen we contact met u opnemen wanneer de nieuwe startdatum bekend is.