Zwanger en sporten bij Flexifit

Ben je zwanger en wil je tijdens de zwangerschap blijven werken aan je belastbaarheid en fitheid? Lees dan hieronder verder over het Zwangerfit traject bij Flexifit! 

Je traint bij ons altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Ook na de zwangerschap kun je bij Flexifit op een goede en verantwoorde manier fitnessen. Klik op de button voor meer informatie over ons Mamafit traject voor na de bevalling.

Aanmelden?

Aanmelden voor dit sporttraject kan via de receptie van Motus.

Je kunt op elk moment starten! Plan een afspraak in bij Roos of Mariska en zij helpen je verder. 

Mamafit Flyer

Actief bewegen
Sporten tijdens en na de zwangerschap is erg belangrijk voor jou en je baby. De zwangerschap, de bevalling en het leven als moeder vragen veel van je lichaam. Actief blijven bewegen en werken aan je algehele conditie en spierkracht dragen bij aan een fitte zwangerschap en een sneller herstel na de bevalling. 

Actief bewegen heeft een positief effect op je energieniveau, de nachtrust, de bloedsuikerspiegel, het algemeen welbevinden en ook op vele andere zwangerschapskwalen. 

Intakes en trainingsschema’s
De intakes voor het sporttraject worden gedaan door onze collega’s Roos (bekkenoefentherapeut) en Mariska (bekkenfysiotherapeut). Ook de trainingsschema’s, speciaal op jouw wensen en behoeften afgestemd, worden gemaakt door onze deskundige collega’s. 

Klachten of ongemakken
Tijdens het sporttraject zijn er korte lijntjes, waardoor wij altijd snel kunnen schakelen bij eventuele klachten of problemen. Uiteraard is het altijd mogelijk om een extra afspraak in te plannen bij Mariska of Roos tijdens het sporttraject.

Samenwerking met Motus Fysiotherapie

Bij Flexifit train je binnen een multidisciplinair centrum, dit betekent dat we korte lijnen hebben met onze collega’s. Heb je last van zwangerschapskwalen of andere ongemakken, wij kunnen je snel doorzetten naar de juiste persoon binnen ons team. 

Ook verloskundigenzorg Mami is aanwezig bij Motus. Zij zijn gespecialiseerd in de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. 

Intake

Ben je zwanger en wil je bij ons komen sporten? Om er zeker van te zijn dat je mag sporten en goed kunt bewegen wordt de intake gedaan door oefentherapeute Roos Brandse. Deze intake wordt vergoed door de verzekering als je hiervoor verzekerd bent. 

Wanneer je (nog) niet belastbaar genoeg bevonden bent door Roos of Mariska, kunnen zij met jou een persoonlijk traject ingaan. Dit traject wordt vergoed door de zorgverzekeraar, indien voldoende verzekerd. 

Sporten bij Flexifit

Bij Flexifit train je in groepen van maximaal 12 personen, onder begeleiding van een fysiotherapeut en een fitnesstrainer. Door de kleine groepen willen we ook aandacht schenken aan jou persoonlijk en jouw plezierbeleving. Je krijgt de persoonlijke aandacht die je nodig hebt, maar je traint samen met anderen. 

Prijzen en contractduur
Wil je bij ons komen sporten, dan betaal je dezelfde prijs als alle andere sporters. Er is dus geen toeslag of hogere prijs omdat je zwanger bent. Alleen de contractduur is anders, omdat je zwanger bent. De normale minimale contractduur is 3 maanden, maar we begrijpen dat dit niet altijd even handig is, omdat we niet kunnen voorspellen hoe jouw zwangerschap zal verlopen. Daarom passen wij de minimale contractduur aan naar 1 maand. Het sporten bij Flexifit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Informatie avonden
Voor de zwangere dames en jonge moeders organiseren wij zo nu en dan een leuke informatie avond! Op zo’n avond zal Roos of Mariska vertellen over bijvoorbeeld het onderwerp slaap van jou en je baby of het traject na de bevalling. We sluiten de avond altijd gezellig af met gewoon even kletsen en thee met wat lekkers.
 Ook kun je deelnemen aan een workout speciaal voor zwangere dames. Houdt hiervoor de website in de gaten!

Aanmelden?

Aanmelden voor dit sporttraject kan via de receptie van Motus.
U kunt op elk moment starten!
Plan een afspraak in bij Roos of Mariska en zij helpen u verder.